Enjoy !

Enjoy !

maanantai 5. joulukuuta 2016

Pukeutumisen eri aikakaudet - 1960




1960-luvulle tyypillistä olivat vaatteet joilla haettin sokkivaikutusta. Värit olivat suuressa osassa. Kuoseina nähtiin suuria kukkia ja graafisia printtejä. Hillityt pastellivärit unohdettiin ja valokeilaan astuivat kirkkaat ja räikeät värit. 

Kuvahaun tulos haulle 60's fashion

Vuosikymmenen alussa muoti muistutti hyvinkin paljon 50-lukua. Muoti oli vanhoollista ja ennen kaikkea naisellista. Vähitellen muoti kuitenkin muuttui vuosikymmentä eteenpäin elettäessä. Hameet lyhenivät ja paljasta pintaa alkoi näkyä enemmän. Kaula-aukot avartuivat ja alettiin suoranaisesti revitellä. Tyypillisiä vaatteita minihameiden lisäksi olivat A-linjaiset helmasta levenevät telttamekot ja takit sekä läpinäkyvät puserot. Puolipoolokaulukset ja jersey-housut olivat suosiossa. Vaatteisiin tuli runsaasti lisää eri materiaaleja, koska tuotantotavat kehittyivät.

Kenkämuodin hittejä olivat kengän päällä oleva rusetti, ruusuke tai muu somiste.

Kuvahaun tulos haulle 60's fashion

Nuorisokulttuuri löi itsensä läpi lopullisesti 1960-luvulla, jolloin nuorista tuli länsimaissa muodinkin määrittäjiä. Muodissa pyrittiin nuorekkuuteen ja epäsovinnaisuuteen. 

1960-luvulla nuoriso tanssi lähinnä twistin ja rock & rollin tahdissa. Suomessa puhuttiin rautalankamusiikista. Myös folk oli vuosikymmenen keskeisiä ilmiöitä. Musiikki-idoleilla oli suuri vaikutus pukeutumiseen. Suomessa kuunneltiin iskelmämusiikkia ja tanssittiin mm. tangon tahdissa. 

Kuvahaun tulos haulle the beatles
The Beatles

Kuvahaun tulos haulle 1960's make up

Meikissä pääosassa olivat silmät. Ripsivärissä ei säästelty ja silmiä korostettiin tekoripsillä. Luomiväri oli usein räikeän väristä ja silmät rajattiin paksusti usein mustalla tai ruskealla. 

Kuvahaun tulos haulle hippiliike
Hippejä
1960-luku yhdistetään vahvasti hippiliikkeeseen. Hippiliike on voimakkaasti vaikuttanut nuorisokulttuuri ja protestiliike, joka vastusti sotaa ja kapinoi keskiluokkaisia ja konservatiivisia arvoja vastaan. 

Hippimuotiin kuului trumpettilahkeiset farkut, liehuvahelmaiset mekot, erilaiset huivit ja liinat, batiikkivärjätyt ja etnohenkiset vaatteet. 

Aiheeseen liittyvä kuva
Hippejä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti