Enjoy !

Enjoy !

maanantai 5. joulukuuta 2016

Pukeutumisen eri aikakaudet - 1970


1970-luvun monipuolinen muoti antoi tilaa yksilölliselle pukeutumiselle. Vähän kaikki oli silloin muotia. Yksittäisten osien yhdistäminen oli suosittua, samoin materiaalien ja kuvioiden yhdistäminen. Naisten muodissa hameen helma muuttui midiksi. Vaihtoehtona rennon urheilulliselle suuntaukselle tuli nostalginen aalto. Muotiin tuli jälleen naisellinen tyyli, jossa oli vaikutteita kolmekymmentäluvun muodista.
 Kuvahaun tulos haulle 1970's clothes

Muodissa olivat alaosista mikrohousut, maxihameet, farkut ja ennen kaikkea leveät lahkeet. Jalkaan laitettiin tolppakorot, myös miehillä oli hieman tolppamallista korkoa. Yleisiä materiaaleja olivat sametti, vakosametti, nylon ja vuosikymmenen lopulla vaatteisiin alettiin lisätä niittejä punkin levittyä. Oranssi ja ruskea olivat hittivärejä. Vaatteita tehtiin paljon itse ja nuoret ja vanhat saattoivat pukeutua samanlaisiin vaatteisiin. Samoin koko perhe saattoi pukeutua samanlaisiin unisex-vaatteisiin.

Tekoturkis oli suosittu materiaali takeissa.
 Kuvahaun tulos haulle 70's tolppakorko

Hiusmuodissa naiset suosivat ylisuuria kiharoita ja miesten hiukset ylettyivät olkapäille. Miehet kasvattivat pulisongit hiusten kaveriksi. Myös afrot olivat suosiossa. Päässä pidettiin virkattua tai samettista lakkia.


1970's Hairstyles - EraSTYLES.com 

Myös folklore- ja romanttinen tyyli olivat suosittuja. (=Folklore on tyyli, jossa kaikki on sallittua. Tavarat ja huonekalut saavat olla erilaisia, kupit eri paria. Tekstiilit ovat reilusti itse tehdyn näköisiä, värikkäitä ja näyttävästi kirjailtuja.) 


Miesten muotiin kuuluivat polvesta alaspäin levenevät housut. Farkut ja t-paita oli lyömätön yhdistelmä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti