Enjoy !

Enjoy !

maanantai 5. joulukuuta 2016

Pukeutumisen eri aikakaudet - 1980


1980-luvun muotiin vaikuttivat suuresti julkkikset. Muoti-ikoneita olivat mm. ABBA, Michael Jackson, Madonna, Cindy Lauper, Prince ja suomalaisista Suomen muotiin vaikutti vahvasti joka tytön henki ja elämä; Dingo.
Kuvahaun tulos haulle dingo 1980
Dingo
Kuvahaun tulos haulle madonna 1980
Madonna
Kuvahaun tulos haulle cyndi lauper 1980
Cyndi Lauper

80-luvulla vaatetuksessa nähtiin neon-värejä ja olkatoppauksia. Olkatoppauksia oli kaikkialla ja niitä saattoi olla useita kerroksia. Jalassa oli ylhäältä väljät, mutta alaspäin kapenevat puuvillahousut ja korkeavyötäröiset laskoshousut. Vyötäröllä oli leveä vyö, jotta kurvikas vartalo saatiin tuotua esiin. Päässä käytettiin huiveja ja tupsupipot olivat iso hitti. Jalkaan laitettiin purjehduskengät tai kävelykengät ilman sukkia. Hittivärejä olivat kirkkaat neon-värit joita yhdisteltiin ristiin miten vaan, sopivat yhteen tai eivät. College-paidat olivat iso hitti, mitä isompi sen parempi.

Naisten olkatoppaukset ja miesten vaatteista vaikutteita saaneet jakku- ja housupuvut loivat uudenlaisen univormun, ”power suitin”, jota naiset tarvitsivat pärjätäkseen miehisillä aloilla, kuten pankeissa ja teollisuusyrityksissä.

Vaateteollisuuden tuotannon kehitys mahdollisti uudenlaisten värien ja painopintojen käytön vaatteissa. Elastaanikuidun myötä vaatteisiin tuli enemmän joustavuutta, mikä näkyi erityisesti jumppamuodissa. Aerobicsaleilta tuttu tyyli levisi myös käyttömuotiin.


Kuvahaun tulos haulle 1980's fashion

Myös meikkaus oli värien ilotulitusta. Luomiväriä sudittiin jopa kulmaluulle asti. Kulmaluuta ei korostettu vaalealla vaan esimeriksi vihreällä. Meikkiä oli paljon ja joka paikassa. Kulmia ei juurikaan nypitty. Poskipuna nostettiin lähes ohimolle saakka. Hiukset olivat valtavia ja niitä kortisti usein huivi.

Kuvahaun tulos haulle 1980 hairstyles 1980's:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti